بنوتة آخر حاجة المشرفة العامة
●○ مدينتــﮯ *: :
| موضوع: سندوتشات لحمة مفرومة بالموتزاريلا بعجينة العشر دقايق الخطيرة^_^ الثلاثاء نوفمبر 22, 2011 11:33 am | |
| المقادير
منقسمة الي جزاين
الجزء الاول [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
كوبايتين دقيق منخول
كوبايتين ماء دافئ
2 معلقة كبيرة خميرة
2 معلقة كبيرة لبن بودر
ربع معلقة صغيرة ملح
وربع كوباية سكر
الجزء الثاني [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
3 كوبايات دقيق منخول معاهم معلقة بيكنج بودر
ونصف كوباية زيت
الحشو
انا عملت لحمة معصجة وجبنة موتزاريلا
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
طبعا انت ممكن تعملي اي حشو جبنة سوسيس كفتة سي فود اي حاجة
حتي لو حلو كمان يبقي خطير
نيجي بقي
للطريقة
هنقسم شغلنا علي جزئين
الجزء الاول
هنجيب مكونات الجزء الاول
ونخلط المكونات الجافة كلها
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
وبعدين نضيف المية ونقلب بمضرب سلك او كهرباء لحد ما كل المكونات تتجانس
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
هنسيب الخليط دة يتخمر حوالي 10 دقايق
وهيبقي شكله كدة تضاعف
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
نيجي للجزء التاني
هنجيب ال3 كوبايات دقيق اللي عليهم البيكنج بودر ونضيف للخليط السابق كوباية كوباية ونعجن لحد ما نخلص كمية الدقيق كلها
هنضيف الزيت ونكمل عحن طبعا واحنا شغالين لو لقينا العجينة محتاجة دقيق بنزود لحد ما نحصل علي عجينة طريقة الي حد ما
بالشكل دة
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
هنبتدي نشكل العجينة بتاعتنا
هنجيب حتة من العجين نعملها كورة بالشكل دة
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
ونفردها بالنشابة او بادينا علي شكل دايرة او بيضاوي
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
ونجيب سكينة ونعمل علي العجينة خطوط مايلة كدة
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
ونجيب الحشوة بتاعتنا ونحطها علي العجينة
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة] ونلفها رول زي العيش الفينو بالظبط
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
هنخلص كمية العجين اللي عندنا بنفس الطريقة
ودي الكمية اللي عملتها العجينة
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة] وسيبيها ترتاح شوية قبل الخبز
قبل ماتدخلى الصينية الفرن تدهنى وش السندوتشات
اخفقى بيضة عليها شوية لبن مش كتير وفانيليا وامزجيهم مع بعض كويس جدا
وبعد كده اهنى وش الصينية وعلى الفرن على طول هتلاقى العيش وشه بيلمع جدااااااااااااااا
وبيبقى شكله جميل
هنكون مسخنين الفرن بتاعنا قبلها
وندخل الصواني في الفرن وتكون درجة الحرارة الي حد ما عالية بس مش اوي
عشان تتخبز بسرعة ومتنشفش
ودة كان شكل السندوتشات
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
دي صورة كمان [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
دي صورة لشكل الحشوة والعجينة هشة وخطيرة
بس ابقوا زودوا الحشو شوية
لاني مكنتش متخيلة ان العجينة هتبقي هشة كدة وحجمها يزيد اوي
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
| |
|
alex moon المشرفة العامة
●○ مدينتــﮯ *: :
| موضوع: رد: سندوتشات لحمة مفرومة بالموتزاريلا بعجينة العشر دقايق الخطيرة^_^ الثلاثاء نوفمبر 22, 2011 5:07 pm | |
| | |
|
بنوتة آخر حاجة المشرفة العامة
●○ مدينتــﮯ *: :
| موضوع: رد: سندوتشات لحمة مفرومة بالموتزاريلا بعجينة العشر دقايق الخطيرة^_^ الثلاثاء نوفمبر 22, 2011 8:55 pm | |
| | |
|