<font style="color: Red;" size="4">اهــــــــــــــــلا بكــــم فى منتدى احمد عزت الرسمى <br>نـــتمنى منـــكـم التسجيــــــــــل معـــنا ليكــــبر المنتدى بكــــــــم<br></font><br>
<font style="color: Red;" size="4">اهــــــــــــــــلا بكــــم فى منتدى احمد عزت الرسمى <br>نـــتمنى منـــكـم التسجيــــــــــل معـــنا ليكــــبر المنتدى بكــــــــم<br></font><br>
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.



 
الرئيسيةأحدث الصورالتسجيلدخول

 

 عجينة ال 10 دقايق ^_^

اذهب الى الأسفل 
2 مشترك
كاتب الموضوعرسالة
بنوتة آخر حاجة
المشرفة العامة
المشرفة العامة
بنوتة آخر حاجة


●○ مدينتــﮯ *: : عجينة ال 10 دقايق ^_^ Syria110

عجينة ال 10 دقايق ^_^ Empty
مُساهمةموضوع: عجينة ال 10 دقايق ^_^   عجينة ال 10 دقايق ^_^ I_icon_minitimeالثلاثاء نوفمبر 22, 2011 11:17 am

في الأول دي صورة طبق المجعنات بعد ما خلصت (فطاير أو بتيه جبنة وبيتزا)
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]



زي ما احنا عارفين مقادير عجينة العشر دقائق مجموعتين هما :

المجموعة الأولى :
2 كوب ماء دافئ
2 كوب دقيق فاخر
2 معلقة خميرة فورية
1/4 معلقة صغيرة ملح
2 ملعقة لبن بودرة
1/4 كوب سكر


المجموعة التانية :
3 كوب دقيق فاخر
1/2 كوب زيت نباتي



الطريقة :
نحطي مقادير المجموعة الأول مع بعض ونسبهم يتخمرو 10-15 دقيقة . وده شكلو بعد ما تخمر بصو مليان فقاقيع وخمران ازاي

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
نحط عليه مقدار الدقيق وأنا بحط اضافة بسيطة من عندي بتعمل فرق وهي (1معلقة صغيرة باكنج باودر) ونبدأ نعجنهم مع بعض

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
نصب مقدار الزيت على العجين ونستمر في العجن كويس .



[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]


هنا شكل العجين لو طرية حتحتاج لعجن كمان وهنا رشية دقيق بسيط وحطيت العجينة علشان أعجنها (بعشق العجين علشان كده ما بتستخدمش العجانه كتير)
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
بصو مسكت في بعضها ازاي


[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
وهنا اتعجنت حلو وبقت جميلة والسطح أملس وقوامها طري ومتماسك.

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]



هنا بقى بدأت أقسمها علشان حعمل كذا حاجة علشان ماشاء الله العجينة كبيرة (ضروري الترتيب في الشغل يا فتوكات يعني نعرف كل حته عجين حنعمل بيها ايه علشان بيفرق أوي في الشكل والقوام النهائي وحتلاحظوا كدا في الاخر . يعني نحاول ما نعدش نقلب في العجينه ونفرد ونلم تاني ده سر بسيط من الاسرار)

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

الموديل نمره 1 (البيتزا الكبيرة)

دهنت صينية كبيرة بشوية زيت وفردت حته عجينة ودهنتها كاتشب. وحطيت حجات البيتزا (فلفل رومي - طماطم -زيتون أخضر)ورشيتها بجنه شيدر صفراء.


[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]


وخبزتها في الفرن لحد ما استوت والجبنه ساحت وده شكلها .
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]


الموديل نمره 2 (كروسون الجبنه أو الباتيه)


فدرت العجينة على شكل دائرة وقطعتها مثلثات زي الصوره

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]


وبعد كده حشيتها جبنه كيري وجبنه بيضاء ولفتها ورصيتها في صنينة مفروشة بورق الزبدة ودهنتها بصفار بيض ولبن ورشية عليها سمسم.

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
وخبزتها في الفرن لحد ما نفخت واتحمرت وده شكلها النهائي. اتفظلي مدي ايدك



[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]


الموديل نمرة 3 (الأقماع)

فردت العجينة وعملتها على شكل مستطيل . وقطعتها شرايط زي الصورة


[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]


وبعد كده لفتيها على الأقماع ولزقتها بشوية بياض بيض علشان ما تفتحش في الفرن .

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]


ودهنتها برضو بصفار بيض ولبن علشان تحمر وخبزتها وده كان شكلها لما خرجت من الفرن .

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]


الموديل نمرة 4(mini pizza)

فردت العجينة وقطعتها على شكل دوائر سميكة شوية بسيطة ودهنتا بالكاتشب وبرضو حطيت عليها حاجات البيتزا(فلفل رومي - طماطم -زيتون أخضر) بس دي بقى حطيت عليها جبنه موزاريلا فرش .

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]


وخبزتها في الفرن لحد ما استوت والجبنه ساحت بصو على الجمال

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]


وهنا صوره قريبة جدا جدا جميلة جدا ولذيذة بشكل .
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
alex moon
المشرفة العامة
المشرفة العامة
alex moon


●○ مدينتــﮯ *: : عجينة ال 10 دقايق ^_^ Egypt110

عجينة ال 10 دقايق ^_^ Empty
مُساهمةموضوع: رد: عجينة ال 10 دقايق ^_^   عجينة ال 10 دقايق ^_^ I_icon_minitimeالثلاثاء نوفمبر 22, 2011 5:10 pm

مودى
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
بنوتة آخر حاجة
المشرفة العامة
المشرفة العامة
بنوتة آخر حاجة


●○ مدينتــﮯ *: : عجينة ال 10 دقايق ^_^ Syria110

عجينة ال 10 دقايق ^_^ Empty
مُساهمةموضوع: رد: عجينة ال 10 دقايق ^_^   عجينة ال 10 دقايق ^_^ I_icon_minitimeالثلاثاء نوفمبر 22, 2011 8:57 pm

نورتي يابت
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
عجينة ال 10 دقايق ^_^
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1
 مواضيع مماثلة
-
» طريقة صنع بهلوان من عجينة المرزبان (عجينة السكر)(عجينة اللوز)
» سندوتشات لحمة مفرومة بالموتزاريلا بعجينة العشر دقايق الخطيرة^_^
» كوكياج عجينة اللوز
» عجينة الكليجة العراقية
» عجينة التاكو العربي

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
 :: •!¦[• مطبخ منتدى احمد عزت •]¦!• :: •!¦[السلطات والمعجنات•]¦!•-
انتقل الى: